A szalagfüggöny napjainkban is divatos és praktikus lamellás belső árnyékoló. Szerelése és működtetése gyors és egyszerű. Szerkezeti felépítését tekintve két fő részből áll; a karnisból és a lamellákból.

A függönykarnis mechanikája a vertikális textilcsíkok tetszőleges beállításával szabályozza a bejutó fény mennyiségét. Bezárt helyzetben biztosítja a szoba intimitását, de akár teljesen ki is húzható, így szabad kilátást biztosít. Elhúzáskor figyelni kell arra, hogy a lamellák a karnis hossztengelyére merőleges helyzetben legyenek, máskülönben a kocsik összeszorulhatnak. Tágas terek megosztására is tökéletesen alkalmas, hiszen nagy szélességekben is jól működik.

A szalagfüggöny szerelhető ablaknyílásba, mennyezetre vagy oldalfalra, egyenes és ferde síkra. Működtetése egyszerű, opcionálisan lehet kézi vagy motoros. Változatos színű, alapanyagú, méretű és mintázatú lamellákkal állunk vevőink rendelkezésére!

Design súlyok:

A függöny anyagával harmonizáló design súlyok tovább fokozhatják az esztétikai élményt, melyet egy igényesen megtervezett enteriőr nem nélkülözhet.

Gyakorlatilag minden, zsinórral működtethető árnyékoló esetében lehetséges a design súlyok alkalmazása. Számos típus közül választhat, melyek igazodnak az Ön lakásának berendezési stílusához. Bővebb információ érdekében kérjük, érdeklődjön partnereinknél.

Lamellák:

Változatos színű és textúrájú, fényáteresztő és fényzáró lamellákkal állunk vevőink rendelkezésére. Különböző lamellák egy karnisba válogatásával vitalitást kölcsönözhet otthonának. A lamellák többsége UV-stabil és impregnált, speciális portaszító anyaggal kezelt, így kevésbé koszolódik.

Több száz féle típust kínálunk, különböző alapanyagokból, eltérő méretekben, változatos színvilággal és mintázattal. A lamellák deformálódását az aljukba fűzött súlyok akadályozzák meg.

Lamella gyűjtésmódok:

Az árnyékolás mértéke könnyen szabályozható, mivel a lamellák függőleges tengely körül közel 180 fokban elforgathatók, illetve vízszintesen tetszés szerint elhúzhatóak. Teljes elhúzás esetén, a lamellák gyűjtése opcionálisan történhet a kezelőhöz, ellentétesen, kétoldalra, középre vagy szakaszosan, esetleg ferdén, ferde karnissal.

Lamella különlegességek:

Különleges újdonságként ajánljuk a spagetti függönyökből kifejlesztett, úgynevezett spagetti szalagfüggönyöket, melyek divatos megjelenést kölcsönöznek otthonának.

A spagetti szalagfüggöny dekoratív és praktikus megoldásokat nyújt térelválasztáshoz is. A lamellák közt akadály nélkül átsétálhatunk, mivel a lamellák aljában nincs súly és összekötő gyöngylánc. A lamellák 89 mm szélesek és akár a 300 cm magasságot is elérhetik.

Digitálisan nyomtatott lamellák:

A szalagfüggöny feliratozható, digitálisan nyomtatható, így kiváló reklámhordózó. Logók, emblémák szitázásával, festésével, vagy akár képek nyomtatásával egyedi dizájn megoldások valósíthatók meg.

Fém lamellák:

Megjelenésében modernebb, fémes felületű, minimalista stílust képvisel. Térhatároló funkciója hangsúlyosabb, fényzárása szinte teljes. Könnyen tisztítható, fertőtleníthető illetve antibakterizálható, ezáltal széles alkalmazási kört tesz lehetővé

Karnisok:

A karnisok fehérre szinterezett húzott alumínium profilok. Négyféle karnistípust kínálunk: Standard, Slim, Blueline, Umbroll.

A különböző típusok a divat alakulásának megfelelő generációs váltásokat képviselik. A standard magas karnist az alacsony szögletes slim típus követte. A blueline típus megmaradt filigránnak, de a keményebb éleket íves formákra váltotta.

Az Umbroll karnis egy a textillel színharmóniában lévő dekorcsíkkal és egy opcionálisan beépített ledsorral garantálja a még esztétikusabb megjelenést.

A szalagfüggönyök felhasználási területét tovább növeli, hogy a karnisprofilok hajlíthatók, akár bástyaívről (vízszintes ívről) akár boltívről (függőleges ívről) legyen szó.

Felár ellenében, a karnisok bármely RAL színre átfesthetők. Találja meg az árnyékolandó helységbe legjobban illő típust!

Rögzítés:

A szalagfüggöny szerelhető ablaknyílásba, mennyezetre vagy oldalfalra, egyenes és ferde síkra

A rögzítés patent, konzol (rövid, hosszú) vagy álmennyezetbe süllyesztett kalapprofil segítségével történik.

A különféle megoldások lehetőséget adnak arra, hogy a szalagfüggöny egyedi nyílásokra is szerelhető legyen. Megoldást kínálunk trapéz, háromszög vagy íves ablakokra is.

Ferde síkok, tetőablakok árnyékolására feszített szalagfüggöny alkalmas, amelynél a lamellákat alul és felül karnissín vezeti meg.

Működtetés:

A szalagfüggöny működtetése igen egyszerű, történhet manuálisan vagy a karnisba épített motor segítségével elektromosan. A kézi működtetés két változata a zsinór és a pálca. Az előbbi nagyobb felületek árnyékolása esetén, míg az utóbbi inkább kis, gyors mozgást igénylő átjárókban ajánlott.

A teljesebb kényelem érdekében a szalagfüggöny elektromosan is vezérelhető. A karnisra épített motor segítségével, egy gombnyomással állíthatja a lamellák helyzetét. Vezetékes rendszer esetében kapcsolóról, vagy rádiófrekvenciás motor esetében távirányítóról működtetheti függönyeit.